V tomto chladnom počasí treba pomôcť našej imunite. Vitamín C nám je určite dobrou posilou. A kde inde by sme ho hľadali, ak nie v kyslej kapuste. Čo tak si z nej uvariť chutnú polievočku?

Čo potrebujeme:

1 menšia cibuľa
1 PL bravčovej masti
1 PL hladkej múky (nemusí byť, polievka bude redšia)
kúsok slaninky (podľa chuti)
1/2 čabajskej klobásky
1 veľký zemiak
100 g kyslej kapusty
čierne korenie
červená mletá paprika
rasca mletá
soľ

Ako na to: 

Na masti si osmažíme nadrobno pokrájanú cibuľku a slaninu. Keď už je cibuľka dosklovita, poprášime múkou a miešame, kým nezačne voňať. Pridáme korenie a zalejeme studenou vodou (studená preto, aby sa nám neurobili z múky hrudky). Do vody pridáme na kocky pokrájané zemiaky a klobásku. Keď nám zemiaky zmäknú, pridáme nadrobno pokrájanú kapustu a necháme variť, až kým nie je mäkká. Dochutíme a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!