Ak patríš aj ty k tým, ktorí považujú za pravý vývar číru polievku s rezancami, a odmietajú ho konzumovať so zeleninou či natrhaným mäsom, potom určite bojuješ s tým, ako využiť zvyšky z tohoto životabudiča.

Tu je zopár tipov.

Zeleninové placky

Výborné na olovrant či ľahkú večeru, a to aj pre najmenších stravníkov.

Čo potrebujeme:
zelenina z vývaru
majorán
soľ
vajce
hladká špaldová múka
olivový olej
Dresing: kyslá smotana/biely jogurt
pažítka
čierne korenie, soľ


Zeleninu z vývaru (podľa chuti, ja vynechávam zeler a cibuľu – tú do placiek nedávam) rozmixujeme, pridáme vajíčko, majoránku, soľ, korenie a múku – tej toľko, aby mali placky tú správnu konzistenciu.

Potom rozohrejeme na panvici olivový olej, vytvarujeme malé placky a opekáme. Sú výborné so smotanovým dresingom – kyslú smotanu zmiešame so soľou a pažítkou, prípadne čiernym korením.

Tortily

A čo s mäsom z vývaru? Pri slepačom vývare je to jasné – naplním si tortilu!

Čo potrebujeme:

tortily
ľadový šalát
uhorka
cherry paradajky
šalotka
2-3 strúčiky cesnaku
kyslá smotana
gyros korenie
olivový olej
kuracie mäso z vývaru

Na olivovom oleji opečiem trhané mäso z polievky, pridám gyros korenie a na záver aj trochu mrazenej kukurice.

Potom si ohrejem na panvici tortilu, natriem ju kyslou smotanou s cesnakom, posypem krájanou zeleninou a pridám pripravenú mäsovú zmes. Zabalím a rýchle a chutné jedlo je na svete.

Chilli con fazuľa

Mäso z hovädzieho vývaru sa dá výborne zužitkovať napríklad v tomto recepte. Stačí kliknúť na odkaz.