Sezóna jahôd je tu  🙂  a preto určite nepremeškaj príležitosť a vyskúšaj túto šťavnatú osviežujúcu tortu.

Čo potrebujeme: 

Korpus (priemer 28 cm): 

3 žĺtky
3 bielky
3 lyžice trstinového cukru
3 lyžice hladkej múky
1/2 prášku do pečiva
jahodový džem

Tvarohový krém: 

250 g masla
1 biela čokoláda
3 lyžice práškového cukru
1 vanilkový cukor
500 g hladkého tvarohu
citrónová šťava

Želé s ovocím:

cca 250 g jahôd
2 dcl jahodovej šťavy/džúsu
3 plátky tortovej želatíny
3 – 4 lyžice vody

Ako na to: 

Korpus: Najskôr si do tuha vyšľaháme sneh z bielkov. Na začiatku môžeme pridať štipku soli, aby lepšie „držal“. Potom postupne pridávame žĺtka, cukor, múku a prášok do pečiva. Pečieme vo forme na tortu, vystlanej papierom na pečenie, pri teplote 180 °C cca 10 minút. Po upečení korpus obrátime na druhú stranu, stiahneme papier na pečenie a natrieme jahodovým džemom.

Krém: Najskôr si vymiešame maslo s cukrom, potom pridáme tvaroh, roztopenú bielu čokoládu a citrónovú šťavu (podľa chuti). Krém navrstvíme na korpus a necháme stuhnúť v chladničke.

Želé s ovocím: Keď je krém dostatočne stuhnutý, poukladáme naň na polovicu pokrájané jahody. Potom ich polejeme želatínovou polevou, ktorú si pripravíme podľa návodu – najskôr necháme plátky naboptnať vo vode, potom rozpustíme – nevaríme – pridáme dve lyžice džúsu a následne zmiešame želé zmes s džúsom. Polejeme tortu a necháme stuhnúť v chladničke.

Dobrú chuť! 🙂