Priznám sa, že hlávkový šalát nikdy nepatril k mojim obľúbeným, ale odkedy poznám tento recept, nedám naň dopustiť. A keďže v záhrade sa nám to začína zelenať, neváhaj a ochutnaj aj ty 🙂

Čo potrebujeme

2 stredne veľké hlávky šalátu
2 vajíčka uvarené na tvrdo
tvrdý syr (podľa chuti)
kyslá smotana
horčica
čierne korenie
citrónová šťava
soľ

Ako na to:

Umytý šalát zbavíme krajných lístkov, ktoré bývajú väčšinou horké (a použijeme ich do polievky). Natrháme si ich do misky a pripravíme si dresing.

Na hrubom strúhadle si nastrúhame tvrdý syr, na jemnom dve vajíčka uvarené na tvrdo. Pridáme lyžicu horčice, jeden téglik kyslej smotany a dochutíme soľou, citrónovou šťavou a čiernym korením. Premiešame a pridáme do misy šalát, celé opäť premiešame. Ozdobiť môžeme krutónmi alebo sekaným orieškami.

Dobrú chuť! 🙂