Tvarohový koláčik, ktorý poteší tvoj mlsný jazyk.

Čo potrebuješ:

Korpus:
200 g  Bebe bielych keksov
120 g masla

Plnka:
500 g hladkého plnotučného tvarohu
500 g kyslej smotany
200 g bielej čokolády
3 polievkové lyžice práškového cukru
3 polievkové lyžice hladkej múky
3 vajcia
čučoriedky (podľa chuti)

Ako na to:

Sušienky pomeľ/rozmixuje/roztlč/hlavne nezjedz a zmiešaj s roztopeným maslom. Potom si priprav formu na pečenie, vysteľ ju papierom na pečenie a rukou „ucapkaj“ keksovú hmotu na dno formy. Na 5 minút daj zapiecť do rúry vyhriatej na 160 °C.

Krém si pripravíš tak, že najskôr rozmixuješ tvaroh a smotanu s roztopenou bielou čokoládou. Potom pridáš práškový cukor, potom múku a na záver pri najmenších otáčkach postupne jemne zašľaháš celé vajíčka.

Hmotu vyleješ na predpečený korpus, posypeš čučoriedkami a pečieš cca 45 minút na 160°C, až kým nie je okraj ružovkastý. Nezľakni sa, že keď vytiahneš cheesecake z rúry, tak sa stred trasie. Tak to má byť, po vychladnutí sa prestane triasť 🙂 Cheesecake je ideálne odložiť aspoň na 12 hodín do chladničky.

Dobrú chuť!