Tvarohový koláčik, ktorý poteší tvoj mlsný jazyk.
Čo potrebuješ:
Korpus:
200 g Bebe bielych keksov
120 g masla
Plnka:
500 g hladkého plnotučného tvarohu
500 g kyslej smotany
200 g bielej čokolády
3 polievkové lyžice práškového cukru
3 polievkové lyžice hladkej múky
3 vajcia
čučoriedky (podľa chuti)
Ako na to:
Sušienky pomeľ/rozmixuje/roztlč/hlavne nezjedz a zmiešaj s roztopeným maslom. Potom si priprav formu na pečenie, vysteľ ju papierom na pečenie a rukou „ucapkaj“ keksovú hmotu na dno formy. Na 5 minút daj zapiecť do rúry vyhriatej na 160 °C.
Krém si pripravíš tak, že najskôr rozmixuješ tvaroh a smotanu s roztopenou bielou čokoládou. Potom pridáš práškový cukor, potom múku a na záver pri najmenších otáčkach postupne jemne zašľaháš celé vajíčka.
Hmotu vyleješ na predpečený korpus, posypeš čučoriedkami a pečieš cca 45 minút na 160°C, až kým nie je okraj ružovkastý. Nezľakni sa, že keď vytiahneš cheesecake z rúry, tak sa stred trasie. Tak to má byť, po vychladnutí sa prestane triasť 🙂 Cheesecake je ideálne odložiť aspoň na 12 hodín do chladničky.
Dobrú chuť!