Prišla ti nečakaná návšteva a tak hľadáte rýchly dezert? Alebo si chceš len tak zamaškrtiť? Určite neurobíš chybu, ak siahneš po tomto super rýchlom a super dobrom recepte na čokoládovú penu 🙂

Čo potrebujeme:

100 g čokolády
200 ml smotany na šľahanie
0,5 dcl horúcej vody
ovocie

Ako na to: 

Do misky si dáme čokoládu – ja som veľmi spokojná so značkou Scogetten – použila som mliečnu. Okrem toho, že už je „naporciovaná“, ani neobsahuje palmový tuk, takže pri tomto dezerte netrpia ani naše pľúca zeme 🙂

Zalejeme ju troškou horúcej vody a rozpustíme vo vodnom kúpeli.

Vyšľaháme si šlahačku a keď je miska aj čokoláda vychladnutá, jemne ju zamiešame do čokolády, až kým nevznikne jednoliata pena. Pozor, aby sme ju nemiešali príliš dlho, aby sa nám zo šľahačky neurobilo maslo.

Hmotou hneď plníme poháre, ktoré sme si prichystali. Na dno si môžeme dať drobné ovocie, zalejeme penou. Necháme chvíľu stuhnúť a ozdobíme. Potom ešte vložíme do chladničky, aby pena úplne stuhla. A potom už len dobrú chuť 🙂

P. S. Z tejto dávky mi vyšlo 6 1-decových pohárikov.