Nedávno mi kamarátka venovala košík plný výborných bio eko letných hrušiek, tak som si povedala, prečo ich nepoužiť aj na koláčik.

Čo potrebujeme:

100 g masla
100 g čokolády bez palmového tuku
100 g trstinového cukru
3 vajcia
2 PL kakaa
3 hrušky
100 g (cca 2 hrste) nasekaných vlašských orechov
rum

Ako na to:

Najskôr si vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu s maslom, pridáme rum podľa chuti. Ja som dala asi tak dve polievkové lyžice.

Oddelíme si bielka od žĺtok. Žĺtka vyšľaháme s cukrom, pridáme roztopenú čokoládovú zmes, orechy, kakao a jednu nastrúhanú hrušku. Na záver do hmoty pridáme vyšľahaný sneh z bielok.

Cesto vylejeme do formy vystlanej papierom na pečenie a ozdobíme kúskami hrušiek.

Pečieme na 180°C približne 35 minút.

Dobrú chuť 🙂